Еспиноз ги посети JOC, Nipon Budokan i TOCOG

Espinoz vo Japonija

На 9 јануари претседателот на ВКФ, Антонио Еспиноз, ги посети госдподата Цунеказу Такеда (претседател на Јапонскиот олимписки комитет-ЈОК), Јоширо Мори (претседател на TOCOG) и Јошио Мифуџи (директор/генерален секретар на Нипон Будокан). Здружената оперативна команда и TOCOG се клучните организации за избор на нов настан/спорт на Олимипските игри.

Претседателот на ВКФ, Еспиноз ја истакнал флексибилноста на Каратедо за прилагодување на бројот на настани, датумите на конкуренцијата, а исто така и бројот на спортисти. Нипон Будокан е подготвен да понуди место за една недела, веднаш по натпреварот во џудо, ако Каратедо биде прифатен како олимписки спорт. Нипон Будокан започна со реновирање на Токио 2020 година, и тоа ќе се оствари во 2019 година. Мифуџи предложи предолимписки турнир во 2019 година, ако Каратедо стане олимписки спорт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО