ЕП: Ријад Реџепи совладан од Британец со технички туш

194

Rijad Redzepi na EP 2016 juniori

Иако се веруваше дека на Ријад Реџепи му е наклонета жрбката на Европското првенство за јуниори во Букурешт, Романија, сепак нашите сметки не се совпаднаа со оние на неговиот противник.

Реџепи е совлдан со технички туш од Британецот Џорџ Рем, со 11-0 во осминафиналето на ЕП.

Преостанатите двајца наши борачи, Елмедин Сејфулаху и Рамадан Мустафовски, настапуваат утре.

Ipon.mk/В.Д.