Eлемедин Сејфулаху за неколку секунди го загуби бронзениот медал (ВИДЕО)

239

Елмедин Сејфулаху (-61 кг) го освои 5-тото место на На Европското првенство во борење во слободен стил во Букурешт, Романија. Нашиот репрезентативец во борбата за бронзнеиот медла загуби 5-6 од Швајцарецот Адрија Вок.

Сепак, ова е голем успех за македонскиот млад борач. На 20-тина секунди до крајот на борбата тој го „имаше“ бронзениот медал во раце. Елмедин, на 80 секунди до крајот на борбата водеше со 3-0, а на 20 секунди до крај со 5-2. Во тие последни 20 секунди Вок направи две акции, за кои доби по два поена и на крај ја доби борбата и бронзениот медал.

Резултати

61 кг
Елмедин Сејфулаху – Бека Ломтаѕе (Грузија) 0-10 (ТТ)

За бронза

Елмедин Сејфулаху – Адријан Вок (Швајцарија) 5-6