Егоров покажа најмногу на светските квалификации за олимписка норма

Повторно Владимир Егоров македонските борач кој покажа најмногу на Светскиот олимписки квалификациски турнир во борење во Истанбул, Турција. Егоров стигна до четвртфиналето каде што беше совладан од Американецот Ли со 2-12.

Расул Шапиев водеше 3-0, но поради повреда ја предаде борбата и загуби 3-4. Ахмад Магомедов и Могамедгаџи Нуров имаа по една победа

Резултати:

Жени

53 кг Вероника Рјабоволова – Фабијана Ринела (Италија) 5-0
53 кг Вероника Рјабоволова – Лаура Херин Вила (Куба) 0-10
57 кг Марија Цветанова – Евелина Хултен (Шведска) 0-10

Мажи
57 кг
Владимир Егоров – Педро Родригез (Венецуела) 6-2
Владимир Егоров – Томас Еп (Швајцарија) 8-0 ¼ финале
Владимир Егоров – Спенсер Ричард Ли (САД) 2-12

65 кг
Бесир Алили – Ахмет Думан (Турција) 0-11

74 кг
Расул Шапиев – Вадим Цуркан (Украина) 3-4

86 кг
Ахмат Могамедов – Магомед Шарипов (Бахреин) 0-0
Ахмат Могамедов – Ларс Шаефле (Германија) 4-6

97 кг
Магомедгаџи Нуров – Дипак Дипак (Индија) 5-1
Магомедгаџи Нуров – Ерик Свен Тиле (Германија) 1-1

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО