Едвај спасија руски ММА борец од смрт (ВИДЕО)

40

Рускиот ММА борец Константин Ерохин се размина со смртта или барем со сериозно оштетување на мозокот по неговата битка со Кори Хендрикс.

Американецот искористи удар во главата за да го разниша противникот, а потоа опсипа со удари во главата. Ерохин се обиде да го издржи нападот, но падна во несвест, а судијата веднаш го прекина мечот и повика на медицинска помош.

Лекарите успеале да го оживеат Ерохин по неколку минути анимирање.

https://youtu.be/EmfoyOuOFgY

.