Нурмагомедов и Киборг славеа на УФЦ 219 (ВИДЕО)

34

Крис Киборг прв пат ја одбрани шампионската титула во перолесна категорија.

На УФЦ 219 во Лас Вегас со тесна едногласна одлука Бразилката (48-47, 48-47, 49-46) славеше против поранешната шампионка Холи Холм.

Хабиб Нурмагомедов доминираше во борбата над Едсон Барбоза на патот до победата со едногласна одлука.

Нил Мегни ја однесе победата во мечот со поранешниот привремен шампион Карлос Кондит.

Киборг и Холи Холм беа наградени со бонус од 50.000 долари за борба на вечерта. Нурмагомедов го доби истиот износ за изведба на вечерта, како и Тим Елиот кој го порази Марк Деларос во втората рунда со анаконда давење.

УФЦ 219:
Крис Киборг – Холи Холм (едногласна одлука на судиите, 49-46, 48-47, 48-47)
Хабиб Нурмагомедов – Едсон Барбоза (едногласна одлука на судиите, 30-25, 30-25, 30-24)
Ден Хукер – Марк Дијакисе (сабмишн, гилотина, Р3)
Карла Еспарза – Синтија Калвило (едногласна одлука на судиите, 29-28, 29-28, 29-28)
Нил Мегни – Карлос Кондит (едногласна одлука на судиите, 30-27, 30-27, 29-28)
Михал Олексиејчук – Халил Рунтре (едногласна одлука на судиите, 30-27, 30-27, 30-27)
Маилс Жири – Рик Глен (едногласна одлука на судиите, 30-27, 30-27, 30-27)
Омари Ахмедов – Марвин Ветори (оженет, 28-28, 29-28 вектори, 28-28)
Метјус Николау – Луј Смолка (едногласна одлука на судиите, 30-26, 30-26, 30-25)
Тим Елиот – Марк Делароса (сабмишн, анаконда давење, Р2)

https://youtu.be/5eZ4VQmWmJk

https://youtu.be/t6q2mRJ74o0

.