Еди Херн: Калум Смит ќе го нокаутира Бетербиев

Непоразениот шампион во полутешка категорија на ВБЦ, ВБО и ИБФ, Артур Бетербиев ќе се бори на 19 август. Противник на Бетербиев ќе биде британскиот боксер Калум Смит, кој е задолжителен претендент за светската титула во ВБЦ. И Смит и Бетербиев имаат аматерско искуство.

Артур го освои Светското првенство и се натпреваруваше на Олимпијадата, додека Калум се ограничи на освојување на среброто на Британското првенство и Игрите на Комонвелтот. Интересно е што и двајцата станаа професионалци во рок од една година еден од друг.

Смит дебитираше во 2012 година, а Артур една година подоцна. Британецот допрва треба да се соочи со толку тешки боксери во кариерата како Русинот. Никој сè уште не можел да ја издржи бруталната сила што ја поседува Бетербиев.

Британскиот промотер Еди Херн верува дека Смит може да ги преземе ударите на Артур. Херн е убеден дека Калум ќе го нокаутира Бетербиев:

„Мислам дека Калум Смит ќе го нокаутира Бетербиев. Навистина сум убеден дека тој ќе победи во оваа борба. Бетербиев е неверојатен борец, но има дупки во оклопот. Калум Смит е одличен нокаутер.

Ако му ја удри брадичката со левото кроше, ќе го испрати во тежок нокаут“, рече Херн за Јутјуб каналот на Фајт хаб ТВ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО