Џудо турнирите до крајот на годината ќе носат поени за Токио 2021

Меѓународната џудо федерација објави дека сите турнири што ќе продолжат до крајот на годината ќе носат квалификациски поени за Олимпијадата во Токио.

Меѓународните турнири во џудо бea погодени од пандемијата на коронавирус во февруари, кога кинеските тимови одбија да се натпреваруваат во Европа.

Светскaтa централа објави дека турнирите од „Светската џудо турнеја“ ќе бидат организирани кон крајот на октомври во Будимпешта (Унгарија) и во декември во Токио (Јапонија).

Федерацијата соопшти дека турнирите „имаат за цел да понудат квалификациски поени за Олимпијадата во Токио 2021“.

Некои натпревари на континентално ниво се планираат за подоцна во 2020 година.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО