Осум медали за Џудистите на Миоки на турнирите во Грција и во Србија

Викендов џудистите на Миоки зедоа учествуваа на 2 меѓународни натпревари и освоија вкупно 2 златни 1 сребрен и 5 бронзени медали.

На меѓународниот турнир во Аминдео, Грција, во конкуренција на околу 400 учесници, ЏК Миоки освои 2 златни 1 сребрен и 2 бронзени медали:

-57 Ива Богдановска (У18) 1 место
-52 Азра Заими (У18) 3 место
-48 Георгина Блажеска (У18) 3 место
-52 Азра Заими (сениорки) 1 место
-63 Ива Богдановска (У18) 2 место

Добри борби прикажа Ханија Друштинац (5 место)

На меѓународниот турнир во Србија во организација на ЏК Ниш во конкуренција на 475 учесници џудистите од ЏК Миоки освоија 3 бронзени медали:

-40 Нина Панчевска (У13) 3 место
-60 Марко Панчевски (У15) 3 место
-60 Петар Давчев (У15) 3 место
Добри борби прикажа Ерик Крстев (5 место)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО