Џудистите на Миоки освоија 13 медали на Државните првенства во У-11 и У-21

На Државните првенства во  У-11 и У-21 што се одржа изминатиов викенд во Скопје џудистите на Миоки освоија 13 медали – 5 златни, 3 сребрени и 5 бронзени.

Медалите ги освоија:

У-21
-48 Георгина Блажеска – сребрен
-52 Азра Заими – сребрен
-52 Ханија Друштинац – бронзен
-57 Моника Стојковска – златен
-57 Ива Богдановска – сребрен
+78 Борјана Поп-Атанасова – златен
-60 Кристијан Цветковиќ – бронзен

У-11
-26 Кирјана Нечковски – златен
-28 Софија Винокиќ – бронзен
-32 Ханифа Амит – бронзен
-22 Демир Друштинац – златен
-38 Марко Лука Ангелов – бронзен
+50 Виктор Трчков – златен

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО