Џошуа за Вајт: Зошто да му се потсмевам?

Ентони Џошуа го коментираше неуспешниот допинг тест на неговиот сонародник Дилиен Вајт.

Тие требаше да се соочат во очекуваниот реванш на 12 август во Лондон, но The Corpse Collector беше заменет со Роберт Хелениус откако беше позитивен на допинг тестот.

„Не посакувам зло никому. Не се смеам на падот на Дилиен Вајт. Тешко му е поради тоа што го поминува и не е добро за боксот. Ќе се воздржам, зошто да го исмевам кога наоколу има толку многу борци кои претходно биле прогласени за виновни и продолжуваат да се спортуваат. Ми се чини чудно“, изјави Џошуа, за Јаху спорт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО