Џон Џонс: Сите се следното нешто големо додека не ги победам

Том Аспинал можеби го привлече вниманието на Џонс, но шампионот на УФЦ во тешка категорија не го сфаќа тоа како предизвик.

Откако постигна брза и доминантна TKO победа над Марч;ин Тибура на УФЦ Лондон, името на Том Аспинал почна да се шири како следен противник на Џон Џонс.

Во брзо избришаните твитови „Боунс“ навести дека Аспинал не е ништо посебно.

„Секој е следната голема работа додека не ги победам“, напиша тој. „Кој сепак беше овој човек? Пред само неколку месеци, Гане беше апсолутна иднина на ММА. Најдобрата работа со нозете, најбрзиот кревач на тегови што некогаш сме го виделе. Најатлетски. Сега сите размислуваат кој е овој човек, по ѓаволите.’

„Понекогаш се чувствувам како да пијам дежа ву, сите ќе бидат типот што ќе ми го склоца задникот“, гласеше неговиот втор твит. Во меѓувреме, тука сум непоразен со глава полна со сиви влакна“.

36-годишниот Џонс има 29-1-1, а неговиот единствен пораз доаѓа со сомнителна дисквалификација.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО