Џон Џонс: Ќе се борам со Стипе Миочиќ

103

Поранешниот шампион на УФЦ во полутешка категорија Џон Џонс има нова објава на социјалните мрежи во која вели дека во неговата следна борба би сакал да се бори со Стипе Миочиќ. Претседателот на УФЦ, Дана Вајт, рече дека Џонс е блиску до враќање во октагонот и дека може да се бори или со Миочиќ или со Френсис Нгану.

Пореално е Џонс да се бори со Миочиќ бидејќи Нгану се уште се опоравува од операцијата на коленото. „Коски“ веруваат дека победата над Миочиќ ќе значи повеќе од победа против еднобразен борец како Нгану.

„Во моментов ќе се борам со Стипе Миочиќ. Мислам дека е подобро отколку да се бориш со прилично дебел борец кој штотуку имаше операција на коленото.

Не знам, но ми се чини дека победата во борбата со Стипе би кажала многу повеќе“, напиша Џонс.