ЏФМ ги прогласи најдобрите за 2023 година – Миоки најдобар клуб, Ацевска и Шерифовски најдобри сениори

Синоќа во Прилеп на свечена церемонија Џудо федерацијата на Македонија ги додели наградите  за најуспешните во 2023 година.

Најуспешни клубови:

1.Миоки – Скопје
2.Сеишин – Прилеп
3.Дрим – Струга.

За најуспешни спортисти се прогласени:

– помлади пионерки – Емилија Паскоска
– помлади пионери – Марко Димитријоски
– пионерки – Хамида Друштинац
– пионери – Амар Бајрамовски

– кадетки – Георгина Блажеска
– кадетки – Ива Богдановска
– кадети – Никола Магдески

– куниорки – Лилјана Недановска
– куниори – Георгиј Магдески

– ветеранки – Јелена Јовевска
– ветерани – Марин Билјановски

– сениорки – Катерина Ацевска
– сениори – Еди Шерофовски

Исто така од страна на претседателот на ЏФСМ г-дин Владимир Трпаноски беа доделени награди на поединци за посебен придонес и развој на џудо спортот во 2023 година.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО