Две години од трагичната смрт на легендарниот Рамон Декерс (ВИДЕО)

ramon

Пред точно две години, 27 фебруари 2013 година на 43 – годишна возраст почина легендарниот Рамон „Дијамант“ Декерс.

Декерс паднал додека возел велосипед во неговиот роден град Бреда, а напорите на минувачите и брзата помош да му помогнат биле неуспешни.
43–годишниот Декерс беше познат како „Дијамант“ и е еден од првите холандски борци кои учествувале во маj тај, во Тајланд.
Во својата професионална кариера, тој запиша 186 победи, од кои 95 нокаути, 33 порази и 2 нерешени натпревари. Крај на својата кариера стави во 2006. година, по поразот во Амстердам од Џоери Мес.
Нека почива во мир!
http://youtu.be/R5tNSMMlZ28http
http://youtu.be/nZ_A9rJDJjA
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО