Два медала за „7 Мај Златна рака“ на „Денот на колосите“ во Призрен

Вчера БK 7 Мај Златна рака на Меѓународниот турнир во борење „Денот на колосите“ во Призрен -Косово се зкаитија се две одличја – сребрен и бронзен медал.

Тамара Цветкоска го освои второто  место. Таа во финалето изгуби од домашна противничка во категоријата до 63 килограми .

Ангела Трајкоска го освои третото место и таа се боресе во категоријата до 50 килограми.

„Покажа одлична борба, бидејќи се бореше со потесши од нејзе со 7 кг. И Елена Дејкоска го освои петото место во категорија на 50 килограми“, вели Стојанчо Тушески од 7 Мај Злтана рака.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО