Д’Стронгест прв во екипен пласман – Илиевска, Шаламанов, Петрушевски и Пецевски најдобри во апсолутна категорија на Државното БЏЏ првенство

391

Екипата на Д’Стронгест од Скопје е најуспешна на Државното првенство во БЏЏ со кимоно кое викнедов се одржа во Велес, пред Зенит и Д’ Стронгест & Рутс од Куманово. Шампиони во најатрактиванта апсолутна катгеорија се Ева Илиевска, Бoјан Шаламанов – бели појаси, Никола Петрушевски – сини појаси и Стефан Пецевски – напредни појаси.

Првенството го органиираа ФРМБЏЏ и Клубот за бразилска џиу џица Будо од Велес, а учествуваа сите клубови кои се членки на федерацијата.

Резултати
Деца почетници
2012 год.
1.Петар Цветановски
2.Марио Блажевски

2009– 2010
1.Марко Ангелов
2.Јорго Проја
3.Калин Ничовски
4.Марио Ѓуровски

2007– 2008   -45 кг
1.Даниел Тодоровски
2.Михаил Митев
3.Матеј Аврамовски

2007– 2008   +45 кг
1.Марко Трајановски
2.Даријан Славкоски

Напредни:
2010–2011   -32кг.
1.Марко Татули
2.Филип Митревски
3.Давид Тодоровски

2010– 2011 -36 кг
1.Томи Блажевски
2.Марко Панчевски
3.Марко Митиќ
4.Марко Ѓуровски

2006–2007   жолти појаси
1.Дамјан Петровски
2.Никола Мојсовски

2006–2007   портокалови појаси
1.Марко Ристовски
2.Александар Колевски
3.Христијан Чолески

Девојчиња
1.Даниела Алексовска
2.Ива Богдановска
3.Викторија Славкоска

Жени
-60 кг
1.Андријана Цветковска
2.Маја Трајкоска
3.Павлина Спасеска

+60 кг
1.Ева Илиевска
2.Марија Ристеска
3.Наташа Клинчарова
4.Билјана Макрешанска

Јуниори
13–14 год.
1.Едвуд Демироски
2.Георги Прензоски
3.Андреј Јовески

15 год. -65 кг
1.Марко Петровски
2.Никола Симоновски
3.Вања Милевски

15 год. -75 кг
1.Андреј Марков
2.Стефан Карапеевски

16 год. -70 кг
1.Ненад Мрчковски
2.Матеј Трајчевски

17 год. -75 кг
1.Далибор Кафеџиоски
2.Христијан Лицев

17 год.  -85 кг
1.Бојан Манчевски
2.Драган Костуранов
2.Милош Давидовиќ

15 год. -90 кг
1.Марко Цветковски
2.Глигор Јовановски
3.Ален Марков
4.Дино Ангелески

Сениори
Бели појаси
-64 кг
1.Никола Димтриев
2.Антонио Дамјаноски
3.Владимир Дукоски

-70 кг
1.Марио Здравковски
2.Томе Бушески
3.Марко Стаменовски
4.Кристијан Илиевски

-82.3 кг
1.Бојан Шаламанов
2.Шефки Адеми
3.Виктор Алексовски
4.Александар Поповиќ

-88.3кг
1.Виктор Лазов
2.Филип Петкоски

-94.3 кг
1.Никола Протугеров
2.Мартин Димески
3.Филип Атанасовски
4.Никола Душановиќ

-100.5 / +100.5 кг
1.Тoме Ѓорески
2.Игор Ангеловски
3.Христијан Ристовски
4.Стефан Костоски

Плави појаси:
-70 кг
1.Теодор Стојковски
2.Михаил Поповиќ
3.Ерџан Амит
4.Андреј Стојановски

-76 / -82.3 кг
1.Никола Петрушевски
2.Илија Спасески

-94.3 / -100.5 / +100.5 кг
1.Илија Здравков
2.Даниел Андреески

Апсолутна категорија
Жени
1.Ева Илиевска
2.Менка Стојаноска
3.Марија Ристеска
4.Наташа Клинчарова

Мажи
Бели појаси
1.Бoјан Шаламанов
2.Никола Протугеров
3.Никола Димитриев
4.Мартин Димески

Сини појаси
1.Никола Петрушевски
2.Теодор Стојковски
3.Андреј Стојановски
4.Даниел Андреески

Напредни појаси
1.Стефан Пецевски
2.Калин Марковиќ

Eкипен пласман – резултати:
1.Д Стронгест – Скопје – 211.5 поени (17 златни, 13 сребрени и 9 бронзени)
2.Зенит – 70.5 поени (5 златни, 4 сребрени и 4 бронзени)
3.Д Сроунгест & Рутс – Куманово – 63 поени (5 златни, 3 сребрени и 6 бронзени)
4.Рутс БЏЏ Охрид – 62.5 поени (3 златни, 8 сребрени и 9 бронзени)
5.Рутс БЏЏ Прилеп – 17.5 поени (1 златен, 2 сребрени и 2 бронзени)
6.Будо – Велес – 10 поени (3 сребрени и 1 бронзен)

Ipon.mk