Државен семинар за реално аикидо „Пелистер 2021“

465

Утре се одржува државниот семинар „Пелистер 2021“ за реално аикидо под покровителство на Аикидо федерацијата на Македонија на Пелистер кај Битола.

„Целта е возобновување на традиционланиот меѓународен семинар „Пелистер“. Оваа година е семинарот е само со  тренерите, мајсторите  и  кандидат- мајсторите, со цел подигање  на  пивисоко ниво квалитетот  на  техниките и договарање  на  активностите – согласно календарот  на федерацијата и Светскиот центар за релано аикидо“, вели претседателот на Аикидо федерацијата на Македонија Ѓуро Илиќ, кој ќе раководи со овој семинар.