Џудистите на Сеишин освоија 8 медали за прилепските училишта (ФОТО)

Dzudo osnovni uculista Kadarci 2016

Џудистите на Сеишин -15-мина, за Основни училишта од Прилеп освоија вкупно 8 медали – 2 златни, 2 сребрени и 4 бронени на Државното училиштно првенство во џудо.

Dzudo OU-a Kavardci 2016 zagrevanje

 Женска конкуренција: Михаела Пешталеска 1-во место (ОУ Кочо Рацин) и Леона Настоска 3-то место (ОУ Добре Јованоски).

Машка конкурнција: Јован Најдоски 1-во место (ОУ Климент Охридски), Орде Трајкоски 2-ро место (ОУ Рампо Левката), Никола Магдески 2-ро место (ОУ Кире Гаврилоски -Јане), Георгиј Магдески 3-то место (ОУ Кире Гаврилоски -Јане),  Марко Тодорчески 3-то место (ОУ Кире Гаврилоски -Јане) и Кристијан Тошески 3-то место (ОУ Рампо Левката).

Државно првенство за основните училишта се одржа денеска во Кавадарци и беше во оргнизација на Федерацијата на училитшен спорт во сорабока со Џудо федерацијата на Македонија. Учествуваа вкупно 28 основни училишта од Прилеп, Битола, Ресен, Струга, Радовиш, Скопје и Кавадарци со околу 130 натпреварувачи.

Ipon.mk/В. Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО