Десет медали за таеквондистите на Бутел на „Астерикс куп“ во Ниш

Вечера на дводневниот Меѓународен турнир во олимписко таеквондо „Астерикс куп“ во Ниш, Србија, натпреварувачите на Бутел освоија 10 медали – 3 златни, 5 сребрени и 2 бронзени. Четири од медалите се во сениорска конкуренција – 1 златен на Филип Стаменов и 3 сребрени – Марко Аврамовски, Фросина Рајковска – Анастасија Видинска.

Медалите го освоија:

Пионери
Теодор Стојановски -40 кг – златен
Ведрана Тунески -33 кг – златен
Марко Алексовски -25 кг – бронза

Кадети
Андреј Василевски -49 кг – бронза

Јуниори
Дарко Георгиев -63 кг – сребрен
Дамјан Рајковски -45 кг – сребрен

Сениори
Филип Стаменов -80 кг – златен
Марко Аврамовски -58 кг – сребрен
Фросина Рајковска -46 кг – сребрен
Анастасија Видинска -62 кг- сребрен

На турнирот учествуваа 1700 натпреварувачи од дваесетина држави и важи за еден од најсилните турнири во регионот.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО