Денес почнува „Златниот гонг“

Денес почнуваат чевртфиналните борби на 53-то издание на Меѓународниот боксерски турнир „Златен гонг“ во Скопје.

Борбите почнуваат во 15 часот во СЦ „Борис Трајковски“.

На турнирот настапуваат 37 боксери, 30 во машка и 7 во женска конкуренција.

Некои од најавените репрезентации не допатуваа во Скопје

Златен гонг:

Жени
57 кг Сандра Драбик (Полска) – Ребека Добос (Унгарија)

Мажи
57 кг Шудаи Харада (Јапонија) – Луар Алиу (Косово)
57 кг Башким Бајоку (Косово) – Ален Рустемовски (Македонија)
60 кг Лорент Мурати (Косово) – Ружди Рустемовски (Македонија)
67 кг Кирил Глобенко (Полска) – Лорис Идризи (Косово)
71 кг Емануел Аниќ (Хравтска) – Севонретс Оказава ( Јапонија)
75 кг Вилијам Чолов (Бугарија) – Бленд Зенели (Косово)
+92 кг Јордан Хернандез (Бугарија) – Петар Белберов (Бугарија)
+92 кг Шпетим Шабани (Косово) – Ардијан Аземи (Македонија)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО