Дана Вајт ги враќа националните знамиња во УФЦ

Изненадувачки пресврт на настаните, извршниот директор на УФЦ, Дана Вајт, објави значителен пресврт во политиката во врска со истакнувањето на националните знамиња од страна на натпреварувачите во октагонот.

Минатата година, УФЦ воведе забрана што ги спречува спортистите да ги истакнуваат знамињата на нивните земји за време на нивните влезови и прославите по победата. Овој потег остави многумина во ММА заедницата збунети и обесхрабрени.

Дана Вајт остана цврсто затворен во врска со образложението зад оваа забрана. Сепак, сите разбраа дека тоа се должи на војната меѓу Русија и Украина. Меѓутоа, сега на Дана му е преку глава од забраната и реши да ја укине.

„Има многу работи што се случуваат во толку голема компанија и не можете да управувате со сè. Понекогаш работите се прават со намери и правилни причини. Сите во оваа соба знаат како се чувствувам за многу работи.

Генерално, не ми е гајле е одговорот на повеќето работи. Сите се премногу меки, сите се премногу чувствителни за се. Мислев дека нема ништо лошо во тоа да нема знамиња. Денот на независноста на Мексико ме натера да размислувам.

Тогаш решив дека завршив со оваа драма со знамиња и без знамиња. Ако има знамиња што ги повредуваат вашите чувства, штета“, рече Вајт.

Во иднина секој ќе може да излезе и да влезе со знамето на државата што ја претставува.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО