Дејан Митров прв на Балканското првенство во пеливанско борење

Дејан Митров го освои првото место на Балканското првенство во пеливанско борење кое се одржа во Призрен, Косово.

Митров настапи во 2-ра категорија и имаше 4 борби. До титулата стигна со победите надпротивници од Албанија, Турција, Македонија и во финалето со друг претставник од Турција.

Во текот на овие две недели даејан имаше три настапи во Чегране и Патишка Река – 1.место.

Митров за привлечноста во пеливанското борење вели:

„Ме привлекува тоа што е многу стар и специфичен спорт, не е многу популарен, а е интересен“.

Инаку, Митров се подготвува и за Светското првенство во борење од 16 до 24 септември во Белград, Србија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО