Дана Вајт повеќе не е претседател на УФЦ

Ендеавор груп, компанијата која е сопственик на УФЦ, склучи уникатен договор оваа пролет.

Таа се здоби со најголемата промоција во борење на планетата – ВВЕ. Првично беше кажано дека лигите нема да одржуваат близок контакт. Но, со секој следен чекор од газдите, се појасно станува дека тие веќе почнале со меѓусебна работа.

Вреди да се истакне дека овој тренд може да има многу позитивно влијание врз развојот на империјата на Дана Вајт. УФЦ и ВВЕ одлучија да создадат единствена платформа – ТКО груп. Точно, за ова мораа да се обединат.

Според прелиминарните проценки, вредноста на новата компанија ќе биде 21 милијарда долари. Странките брзо одлучија како точно ќе биде изградена внатрешноста кујна на ТКО груп холдингс. Ари Емануел, кој ја води Ендеавор груп, ќе стане извршен директор.

Претседател на управниот одбор сега ќе биде Винс Мекмахон, а улогата на претседател ќе ја преземе Марк Шапиро. Дана Вајт повеќе нема да биде претседател на УФЦ, туку извршен директор на промоцијата. Неговите обврски ќе останат како и досега.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО