Четворица боксери ќе настапат на „Емил Жечев“ во Ботевград во Бугарија

 

Четворица македонски боксери ќе учествуваат на Меѓуанродниот турнир „Емил Жечев“ во Ботевград, Бугарија, од 31 март до 6 април.

Боите на Македонија ќе ги бранат Шеро Мамутовски (-46 кг) од Куманово 84, Ахмет Јашаров (-48 кг) и Рузгар Асановски (-52 кг) од Борец и Адријан Аземи (+80 кг) Шкупи.

Нашите јуниори ќе ги водат тренерот на репрезентацијата Петре Чурлиновски и тренерот Насер Харуни.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО