Сениорите освоија четири медали за Македонија на Балканското карате првенство

Македонија го завршува Балканското првенство за сениори со четири медали во поединечна конкуренција  – 1 сребрен на Витомир Трајковски и 3 бронзени на Петар Заборски, Ангела Мојсовска и Јована Георгеива.

Денеска на шампионатот во Белград-Србија, Дритон Халими се бореше за бронза, но загуби од Црногорецот Матија Бојиќ 0-2, како и Јована Петровска која беше поразена од Тамара Грчиќ од Србија 2-6.

Денес Петар Заборски и Ангела Мојсовска освоија бронзи.

Утре следуваат настапите во екипна конкуренција.

Резултати – Балканско првенство:

-75 кг
Петар Заборски – Менсур Џозиќ (БиХ) 4-1
Петар Заборски – Страхиња Радојчин (Србија) 2-0
Петар Заборски – Ѓорѓе Салаура (Србија) 0-1
За бронза
Петар Заборски – Кемал Саховиќ (БиХ) 1-0

Доан Османи – Лео Марковиќ (Хрватска) 6-0
Доан Османи – Љубиша Мариќ (Србија) 0-4
Репасаж
Доан Османи – Хамза Туруља (БиХ) 1-2

Мурсел Месини – Георгиос Каралис (Грција) 0-0

-60 кг
Дритон Халими – Милош Петровиќ (Србија) 7-2
Дритон Халими – Харалампос Вамвадикис (Грција) 1-0
Дритон Халими – Павле Дујаковиќ (БиХ) 2-3
За бронза
Дритон Халими – Матија Бојиќ (Црна Гора) 0-2

Фахик Весели – Филип Лучиќ (Србија) 8-0
Фахик Весели – Џан Махмутовиќ (БиХ) 3-0
Фахик Весели – Христос Стефанос Ксенос (Грција) 0-2

-68 кг
Ангела Мојсовска – Дина Махмуд (БиХ) 0-0
Ангела Мојсовска – Ксенија Рајовиќ (Црна Гора) 4-1
Ангела Мојсовска – Марина Радичевиќ (Србија) 2-2
За бронза
Ангела Мојсовска – Јована Стојановиќ (Црна Гора) 3-2

Викторија Јовановска – Марина Раковиќ (Црна Гора) 1-6
Репасаж
Викторија Јовановска – Илма Рахмановиќ (БиХ) 0-4

-50 кг
Теодора Цветковска – Маркела Малија (Грција) 1-3

Марија Петровска – Лидија Трмчиќ (Србија) 0-0
Марија Петровска – Лејла Ахметовиќ (БиХ) 0-2
Репасаж
Марија Петровска – Јоана Гиони (Грција) 0-0
За бронза
Марија Петровска – Тамара Грчиќ (Србија) 2-6

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО