Четири медали за Сеишин на „Трофејот на Никшиќ“

Сеишин освои 4 медали – 1 златен, 2 сребрени и 1 бронзен Меѓународниот џудо турнир „Трофеј на Никшиќ“ во организација на ЏК Оногошт-Никшиќ, Црна Гора.

Резултати поединечно:

1.Тамара Илиоска – 1-во место
2.Теодора Илиоска – 2-ро место
3.Матеја Николоска – 2-ро место
4.Јана Ангелески – 3-то место

„Одлични борби прикажаа Владан Стрезовски и Ване Ацески но не успеаја да изборат место на пиедесталот“, велат тренерите Марио Тошески и Дејан Мицкоски.

На турнирот учествуваа 37 клубови со околу 500 натпреварувачи од 6 држави – Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Србија, Словенија и Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО