Пет медали за борачите на Балканец на „Куп Неврокоп”-злато за Зоран Шоров

Борачи на Балканец настапија на Меѓународниот турнир „Куп Неврокоп” во Гоце Делчев (Бугарија) и освоија 5 медали – 1 златен и 5 бронзени.

Златниот медал го освои Зоран Шоров во категоријата до 75 килограми.

Резултати:

2009-2010 г.
42 кг Андреј Мишев – бронза
75 кг Зоран Шоров – злато

2011-2012 г.
42 кг Лука Ананиев – бронза

2009-2011 г.
62 кг Викторија Ѓурова – бронза

2013-2014 г.
25 кг Лука Николов победа во ревијален меч
47 кг Никола Пешев – трето место

На турнирот учествуваа околу триста борачи од Македонија, Бугарија, Грција, Белгија, Романија, Молдавија, Турција и Латвија.

Екипата ја предводеше тренерот Константин Шоров.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО