Четири медали за ву шу тимот на Македонија на ОП во Нови Бечеј (ФОТО)

541

Vu su Pepi Velkov Novi Becej 2016

На Отвореното првенство во ву шу во Нови Бечеј, Србија, викендов што помина, ву шу санда тимот на Македонија освои четири медали, по еден златен и сребрен и два бронзени.

vu su vo Becej junior pobe 2016

Златниот медал го освои Марко Андонов (-45 кг) во јуниорска конкуренција, а сребрениот му припадна Пепи Велков (-70 кг) во сениорска конкуренција, додека за бронзи се изборија јуниорите Витан Витанов (+90 кг) и Алексеј Карпузовски (-35 кг).

vu su medalist mlad jun 2016

Ipon.mk/В.Д.