Бутел освои 12 медали на „Јастреб опен“ во Хрватска

Таеквондо клубот  Бутел имаше берба на медали во Хрватска на силниот Меѓународен турнир „Јастреб опен“ во Загреб, Хрватска, како и пехар за прво место за најдобри пионери на турнирот. Бутел освои 12 медали – 7 златни, 3 сребрени и 2 бронзени. Два од медалите на се на ТКД Борце (златен и сребрен).

Медалите ги оосвоија:

Фросина Рајковска – златен медал, јуниори -46 кг

Дарко Георгиевски – златен медал, кадети -65 кг

Ива Урдаревиќ – (ТК Борец) златен медал јуниори -52 кг

Лука Ушевски – златен медал, пионери -40 кг

Рина Гаши – златен медал, пионери -33 кг

Марко Алексовски – златен медал, пионери -23

Мила Петрова – златен медал, пионери -36 кг

Сања Поповска – (ТК Борец) сребрен медал, јуниори -55 кг

Филип Блажевски – сребрен медал, кадети -53 кг

Андреј Василевски – сребрен медал, кадети -45 кг

Ведрана Тунески – бронзен медал, пионери -33

Јован Спасовски – бронзен медал, пионери -36

Исто така, изминатиов викенд ТК Бутел имаше сличен успех во Бугарија на Меѓународниот турнир „Хереа опен“!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО