Буакав ќе се бори за појасот на Кунлун, обајвени паровите за три турнири

Buakav udira so noga

Кунлун фајт ја објави програмата за наредните три настани.

На Кунлун фајт 53 во Пекинг на 24 септември Буакав Банчамек ќе се бори за Златниот појас на Кунлун фајт во мај тај. Противник на 34-годишно момче од Тајланд ќе му биде Дилан Салвадор. Французинот минатата година во Верона го победи актуелниот Кунлун фајт и Глори шампион Ситичаи.

На настанот ќе се бори и борец од салата на Буакав, Супербон. Тој на турнирот во категоријата до 70 килограми ќе се сретне со Ситичаи кој го нокуатираше во јануари.

https://youtu.be/0U30T2TO6ts

Во четвртфиналето е уште Тајланѓанец, Јомтонг Чуватан. Тој се бори против Кинезот Ксин Тијан.

Пред тоа, ден за ден, на 10 и 11 септември се одржуваат Кунлун фајт 51 и 52. На распоредот се два четвртфинални турнири во категоријата до 80 кг, четвртфинале, полуфинале и финале на турнирот во категоријата до 65 килограми, а во полуфиналето и финалето на турнирот во категоријата до 100 килограми.

Поранешниот шампион на Глори во полусредна категорија шампион Марк де Бонте по краткиот излет во професионалниот бокс се враќа во четвртфиналето на турнирот до 80 килограми против минатогодишниот финалист Дмитриј Валента.

На турнирот до 100 килограми, фаворизираниот Андреј Герасимчук се бори против Гркот Ата Касапис, додека Кинезот Асихати ќе ги одмери слилите со Украинците Цотне Рогава.

Поранешниот првак на Глори во лесна категорија Давид Кирија се бори за влезат во четвртфиналето на турнирот во категоријата до 70 килограми против Џианис Зуев. Анатолиј Моисеев ќе се сретне со Иранецот Сеједис Аламдрнеза.

Кунлун фајт 51:

Ванг Кехан – Натали Висчерс

Четвртфинале на турнирот -80 кг:

Марк де Бонте -. Дмитриј Валентова

Седрик Туш – Артур Горлов

Паскал Костер – Лу Донгкианг

ММА: Ксионг Џинган – Јулија Борисова

Четвртфинале на турнирот до 65 кг:

Абдала Езбири и Ким Минсоо

Максим Маруха – Менг Гудонг

Бурај Бозарјилмаз – Петчтаног Банчамек

Крег Диксон – Веи Нингуа

Kunlun борба 52:

Ванг Ванбен – Денис Пуриќ

Каи Лиангчан – Конгсак ПК саенчаимајтајџим

ММА: Јо Сунгбин – Алтен Буригеде

 

Полуфинале на турнирот -100 кг:

Андреј Герасимчук – Ата Касапис

Цонте Рогава – Ашихати

 

Четвртфинале на турнирот до 70 кг:

Џианис Зуев – Котвен Кран Кирија

 

Екатерина Вандарјева – Рен Кеилин

Сеједиса Алмадрнезам – Анатолиј Миисеев

ММА: Флавио Карваљо – Асикбераи Јиненсибиеке

Ким Хаватае – Џанг Чунју

Бехзад Резманеш – Хуа Ксу

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО