Буакав Банчамек шаолинскиот монах Ји Лонг 3 на 8 октомври во Хонг Конг

Легендарниот Буакав Банчамек и шаолинскиот монах Ји Лонг ќе се сретнатпо трети пат. Борбата официјално е потврдена од Тони Чен, извршен директор на МАС Фајт, а ќе се борат на 8 октомври во Хонг Конг. Чен рече дека победникот ќе добие над милион долари.

Во 2015 година беше првата битка меѓу нив, која беше доста оспорувана, но и покрај тоа Банчамек ја доби со ослука на судиите. Една година подоцна пак се сретнаа и по три контроверзни рунди, во кои Буакав покажа повеќе контрола на рингот и нанесе повеќе тешки, судиите едногласно му ја дадоа победата на монахот од Шао Лин.

Лонг доаѓа по два последователни порази со нокаут од Ситичаи Ситсонпеенонг и Саијок Пумпанмуанг. Успеа да го победи Чои Хонг-мен во последната изјава во ноември минатата година, но нивниот средба беше подоцна и заврши за 30 секунди. Букав е во серија од шест последователни победи. Откако загуби од Лонг во 2016 година Банчамек забележа скор од 13-1 и во последна битка во март го победи Артем Пашпорин. Се соочија, а Буакав се закани дека ќе ги заложи сите пари на својата победа и го предупреди Лонг да си подготви брза помош, затоа што ќе биде повреден.

https://twitter.com/RKickboxing_/status/1133414668138033152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fmma.bg%2Fnovini%2Fmma-novini%2Fbuakaw-banchamek-sreshtu-shaolinskia-monah-yi-long-3-na-8-mi-oktomvri-v-honkong

Ова се нивните две борби.

https://www.youtube.com/watch?v=BiUqHe1GIB8
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО