Брутален нокаут во ММА за жени во Калифорнија

Во еден од најжестоките нокаути во историјата на женското ММА, Валеска „Тина Блек“ Мачадо Тејлор, поранешна шампионка на Инвикта, а сега шампионка во А1, забележа импресивна победа над Тејлор Молдин. Нокаутот дојде за време на А1 комбат 18 на Јураја Фабер.

Галата се одржа во Лемор, Калифорнија. Силата и техниката на Тејлор беа очигледно супериорни, што резултираше со доминантна изведба. Нокаутот на Молдин беше толку тежок што таа мораше да биде изнесена од кафезот на носилки.

Ова го нагласува интензитетот и ризикот на спортот, при што борците понекогаш се здобиваат со сериозни повреди. Грижата за здравјето и благосостојбата на спортистите останува главен приоритет во светот на боречките вештини.

По мечот, постоеше загриженост за можно оштетување на мозокот, кое Молдин можеби го добила од силните удари на Мачадо Тејлор. Се надеваме дека Молдин брзо ќе закрепне и нема да има трајна штета.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО