Борец остана без прст сред борба (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

124

Рускиот борец Хетаг Плиев го загуби прстот во текот на борбата против Девин Гудејл, а коментаторите останаа шокирани поради сцената од рингот.

Борецот го загуби прстот за време на првата рунда, а прстот остана на рингот, по што тој продолжи да се бори, но подоцна борбата беше прекината.

За среќа, хирурзите му го вратија прстот на рака, а не е познато дали Плиев ќе продолжи со неговата ММА-кариера.

https://twitter.com/ClubDeLasMMA/status/1377810545311645697?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1377810545311645697%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsport1.mk%2Fbozhem-mali%2Fkikboks%2Fruski-borec-ostana-bez-prst-sred-borba-voznemiruvachko-video

https://twitter.com/eyesight_sports/status/1377846207796641793?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1377846207796641793%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsport1.mk%2Fbozhem-mali%2Fkikboks%2Fruski-borec-ostana-bez-prst-sred-borba-voznemiruvachko-video