Борачите на Олимпија ќе учествуваат на Светското првенство во брзо и моментално борење во Аламти, Казахстан

Борачите на штипска Олимпија ќе учествуваат на Светското првенство во брзо и моментално борење за ученици (15-17 години) во Аламти, Казахстан, од 20 до 25 септември.

На ова првенство ќе настапат Ацо Крстов тренер и натпреварувачите Лука Николов, Александар Миланов, Анастасија Трајчева и Андреа Нисева.

Настпот на борачите на Олимпија се реализира со помош на претседателот на Федерацијата за традиционално борење на Македонија, Бакија Хамид.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО