Борачите на Балканец и Спартак на заеднички подготовки на „Пониква“ (ФОТО)

Борачите на Балканец и Спартак се на еднонеделни подготовки на „Пониква“ (Осоговски Палнини) во комплексот Магнолија.

Ова се ударни базични подготовки за Балканското првенство кдети во Романија кон крајот на октомври и за Светското првенство во сениори во средината на септември, каде што ќе настапи Дејан Митров.

Тренинзите ги водат селекторот Бобан Данов, Горан Стојанов и олимпиецот Влатко Соколов.

Инаку, Балканец еден месец се подготвува, а базичните ќе помине на техничко-тактички подготвки во Штип.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО