Боксер откри: Сент Пјер не ја завршил кариерата

35

MMA легендата Жорж Сент Пјер не ја завршил кариерата. Ова го откри рускиот боксер Артур Беттербиев, кој со години живее во Канада. Поранешниот шампион во лесна категорија во УФЦ во неодамнешните интервјуа изјави дека повеќе нема намера да влезе во октагонот.

„Сент Пјер ми помогна кога не зборував англиски“, коментира Бетербиев и обајснува:„Не ја завршил кариерата. Вежба секој ден, и тоа не е типично за човек кој завршил со спортот “.

Бетербиев (34) рече дека тој ќе се повлече кога ќе ги обедини четирите титули во лесна категорија.