Бојана Лазаревска освои сребрен медал во јака конкуренција на „Серафим Брзаков“ во Петрич

343

Бојана Лазаревска од ПБК Безбедност вчера го освои сребрениот медал на силниот Меѓународен турнир во борење „Серафим Барзаков“ во Петрич -Бугарија.

„Лазаревска потврди дека е една од најдобрите кадетки во женско борење во регионот. Исто така, резултатите кои ги постигнува Лазаревска во изминатите две години се најголем доказ дека Федерацијата за боречки спортови постапила неправилно и неетички во однос на женското борење, поврзано со нејзиното непријавување на ЕП и СП за кадетки. Како и Балканското првенство во 2019 година“, вели тренерот Страшо Глигоров.