Блиску до смртта: Документарец на ББС за симнувањето на килограмите (ВИДЕО)

БиБиСи објави документарен филм посветен на симувањето на килажата во ММА.

Документарниот филм ја истражува практиката која може да биде поопасна и од самата борба. Екстремно губење на тежината може да доведе до долгорочно оштетување на црниот дроб и бубрезите.

Приказната го следи Дин Гарнет во текот на неговиот тежок процес на губење на тежината за натпреварот во бантам категорија на БАММА настанот во јули 2016 година.

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО