Битола на 18 мај ќе биде центар на реалното аикидо во регионот и Европа

Битола на 18 мај ќе биде во фокусот на аикидо (реално) јавносат во регионот и Европа, бидејќи тогаш ќе се одржи големиот семинар за реално аикидо „Битола опен“ во Будо центарот „Пелистер“.

Првиот човек на реалното аикидо во нашата земја Ѓуро Илиќ вели дека на семинарот се очекува учество на практиканти од повеќе европски земји и од Македонија, но и на големи мајсторски имиња.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО