Без Славија и Спартак до крајот на РБЛ, догодина велгуваат Будуќност и Словенија (ВИДЕО)

116

 

Регоналната боксерска лига (РБЛ) до крајот ќе продолжи без Славија од Бања Лука и Спартак  од Суботица, а нивните резултати ќе бидат поништени, така одлучи Управниотр одбор на лигата вчера во Лозница, Србија.

Претседателот на РБЛ, Јурица Рунтиќ, вчера истакнал дека има можност во ова натпреварување да с евклучи и репрезентацијата на Хрватска до 21 година. Според него, Србија има сила за два клуба во Лигата.

„Во 2018 година одиме уште појако и похрабро во понатамошен просолжеток на квалитетот на лигата. Во наредните два месеци ќе се разработи комплетниот медија план за 2018 година и ќе биде многу поодбар отколку сегашниот. Овој филтер ни беше доволен да видиме кој може да настапува во Регионалната лига и кои клубови се компетентни за настап во неа“, рече Рунтиќ.

 „Јас би сакал да се обидеме заеднички да ги надминеме проблемите на двата клуба. Ако двата клуба одбијат соработка, тогаш нема избор- ќе бидат исклучени. Такво е моето мислење . Остануваат уште три кола до крајот на првенството. Би сакал да упатам јавна благодарност до раководствата на Чаир и Аперкат за соработката што ја имаме во Регионалната лига. Тие ни помагаат со боксери. Чаир ни ги отстапува Алмир Нуришов и Љулзим Исмаили, а Аперкат -Гоце Јанески“, изјави Илија Младеновски

Во сабота Пинк Пантер во 9.коло на РБЛ и гостува на Сесвете од Загреб. Штипјани ќе ги предводат Димитар Ташков и Ристе Грбев.

Ipon.mk/В.Д.