Без изненадувања од Воденски- прв и во про џиу-џицу во Германија!

Кристијан воденси прв во БЏЏ

Кристијан Воденски и денес немаше достоен противник на Националниот шапионат на Германија во про џиу-џицу во Лимбург и без проблем го освои првото место.

Тој во експерт клас, која се смета за најтешка категорија во БЏЏ иобично се борат деца од русија и поранешните руски земји, денес го совлада Мартин Коринек од Тајгер гим од Прага, Чешка, кој патем беше со посилен појас-зелен.

Треба да жали само што Коринек му излезе на мегдан, бидејќи не можеше до крај да ги покаже своите кавлитети и подготвеност.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО