Бетербиев имаше проблеми на мерењето во Монтреал

На Артур Бетербиев му беа потребни две мерења за да влезе во норма за полутешка категорија. Шампионот на ИБФ и ВБЦ ја официјализира својата одбрана против Маркус Браун во Монтреал, Канада.

Русинот се појави еден час по неговиот првичен обид и се справи со мерењето.

Неговиот противник немаше проблеми со тежината.

Браун е задолжителен предизвикувач за ВБЦ. Пред извесно време го држеше појасот во категоријата на ВБА.

Неговата скор е 24-1 (16 нокаути), додека таа на Бетербиев е 16-0 (16 нокаути).

Мечот е рано наутро во сабота и ја прдводи борбената гала во Монтреал.

Ова е втора одбрана на појасите за Артур Бетербиев, кој во 2019 година ги спои против тогаш непоразениот Украинец Александар Гвоздик.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО