Балканско првенство во џудо за пионери и пионерки во Скопје

Balkansko dzudo plakat skopje'

Повеќе од 350 натпреварувачи од Босна и Херцеговина, Црна Гора, Романија, Албанија, Бугарија, Грција, Турција, Србија и Македонија ќе учествуваат на Балканското првенство во џудо за пионери „Скопје 2016“, кое викендов на 25 и 26 јуни ќе се оддржи во Скопје.

Натпреварувачкиот дел на балканското првенство кое е во организација на Џудо Федерација на Македонија и техничка организација на џудо клубот „Вардар“. Натпреварите почнуваат во сабота во 10 часот во спортската сала „Јане Сандански“ во Скопје.

На првенството боите на Македонија ќе ги бранат 18 џудисти, од кои 10 во машка и 8 во женска категорија.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО