Балканец собра еден куп медали во Радовиш (ВИДЕО)

489

Младите борачи на БК Балканец учествуваа на Меѓународниот турнир „Трофеј шампиони боречки легенди“ во Радовиш и освоија 16 медали – 6 златни, 4 сребрени и 6 бронзени.

Златни медали освоија:
30 кг Андреј Мишев
65 кг Зоран Шоров
45 кг Стефан Стојков
55 кг Стојанче Стојков
85 кг Андреј Трајчов
41 кг Викторија Ѓурова

Сребрени медали
26 кг Дарио Ѓуров
38 кг Лука Ананиев
65 кг Јован Стефанов
55 кг Марија Цветанова

Бронзени медали
30 кг Иван Коцев
51 кг Јован Атанасов
65 кг Христијан Тасевски
65 кг Јован Балабанов
110 кг Јован Митев
60 кг Анабела Данилова