Бадр Хари три пати го праќаше на подот Врожек, но беше нокаутиран со хај кик

Аркадиуш Врожек ја забележа најголемата победа во кариерата. Тој успеа да преживее по неколку нокдауни против легендата Бадр Хари. Тие го предводе Глори 78, што се одржа во Холандија.

Во првата рунда Бадр започна силно и зададе ножни удари. Врожек изгледаше доста загрижено, но и тој возврати со удари. Бадр Хари нападна и го удри Врожек силно во црниот дроб, нокаутирајќи го двапати.

Аркдаиуш преживеа по 2 нокдауни, но работите не изгледаа добро за него. Салата ечеше од задоволство на Мароканците.

Во втората рунда Врожек почна многу силно и го удри со нога Хари. Бадр почна да го довршува и повторно го собори. Врожек стана и беше во режим на преживување. Одеднаш, Арек го удри силно Хари во главата, нокаутирајќи го брутално.

Бадр се обиде да стане, но не знаеше каде е и судијата го прекина мечот на почетокот на втората рунда. Ова е дефинитивно едно од најголемите изненадувања во историјата на кикбоксот и еден од најголемите пресврти.

Со овој пораз Хари влезе во серија од 4 последователни порази и остана без победа 6 години. За жал, Хари загуби уште една битка што би ја добил. Овој човек нема среќа.

Глори 78 – резултати:
Аркадиуш Врожек – Бадр Хари КО – Р2, 1:30 часот
Артем Вахитов – Алекс Переира мнозинска одлука (48-46, 46-48, 47-47, 48-46, 49-45)
Антонио Плазибат – Тарик Хбабез КО – Р2, 2:14
Леви Ригтерс – Томаш Мозни ТКО – Р3, 1:02
Луис Таварес – Фелипе Микелети едногласна одлука (29-28, 29-27 x3, 30-27)
Нордин Махиедин – Раул Катинас едногласна одлука (29-28, 29-27 x4)
Мохамед Мезуари – Ведат Ходук ТКО – Р1, 1:20
Донован Висе – Јусри Белгаруи ТКО – Р2, 02:00 часот
Тијани Безтати – Елвис Гаши едногласна одлука (48-44, 48-45 x4)
Итај Гершон – Герик Билет – нерешено по поделен одлука
Мохамед Хендуф – Мануел Робсон Миното ТКО – Р3


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО