Азиз Исмаил и Доан Османи имаа под две победи на Карате 1 Серија А турнирот

56

Каратистите до 75 килограми стигнаа до третото коло на Карате 1 Серија А турнирот во Истанбул. Азиз Исмаил и Доан Османи имаа по две победи, а Петар Заборски една. Исмаил со малку среќа ќе се бореше во репасажот

Во Истанбул настапија 1813 каратисти од 101 држава.

На Серија А турнирите настапуваат најдобри каратисти од ВКФ ранг листата. Исто така и на овој натпревар се собираат бодови за Олимпските игри во Токио 2020.

Цело време нашите каратисти имаа поддршка од скопјанецот Адем Хајдароглу кој живее во Истанбул.

Резултати

-75 кг – 190
Азиз Исмаил – Ромен Хош (Франција) 2-2
Азиз Исмаил – Нуркант Ажиканов (Казахстан) 2-2
Азиз Исмаил – Габор Харспатаки (Унгарија) 0-2

Доан Османи – Роман Кмит (Украина) 3-1
Доан Османи – Милад Бахмани (Иран) 4-2
Доан Османи – Али Ешзис (Турција) 3-5

Петар Заборски – Виктор Ксенжик (Украина) 1-1
Петар Заборски – Ахмед ел Шараби (Италија) 1-6

Мартин Димитров Панајотис Лоизидес (Кипар) 2-3
Шпенд Власику – Максим Релифокс (Франција) 0-5

Ipon.mk