Анте Делија ќе се врати во октагонот на 4 април на настан во Сан Антонио

Следниот викенд ќе се одржи ПФЛ – Белатор ќе се појават шампионите на две различни ММА промоции кои неодамна ги здружија силите против УФЦ.

Но, ПФЛ ќе продолжи со турнири, а деновиве е најавена и нова сезона. Турнирот започнува на 4 април, а први стартуваат борците во тешка и перо категорија.

Потврдено е појавувањето на хрватскиот тешкаш Анте Делија и Валентин Молдавски, поранешен привремен шампион во полутешка категорија на Белатор. Настанот ќе се одржи во Сан Антонио.

Караванот потоа се сели во Лас Вегас, каде на 12 април ќе се одржи првото коло на турнирот во полутешка категорија, каде треба да се појават Импа Касанганај, Јакоб Нео и Фил Дејвис и турнирот во лесна категорија, каде ќе се борат Клеј Колард и Патрики Питбул. .

Првото коло на турнирот ќе заврши на 19 април во Чикаго, а ќе настапат борци во полусредна и перо категорија. Меѓу другите, во полусредна категорија ќе се борат Магомед Умалатов и Андреј Корешков, а во перо категорија Хезус Пинедо и Тимур Хизриев.

Победникот на турнирот треба да освои милион долари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО