Анкалаев: Кловнот Вокер ја загуби битката! Ќе го уништам на улица

Магомед Анкалаев не е задоволен од она што се случи во пресметката со Џони Вокер.

Двајцата се бореа на УФЦ 294 што се одржа изминатиов викенд во Абу Даби. Анкалаев удри недозволен удар со колено во главата на Вокер. Судијата побара помош од лекар кој влезе да го прегледа Џони. Дотичниот лекар го прашал Вокер каде е, а тој одговорил дека е во пустина.

Очигледно тој одговор не му се допаднал на докторот, кој рекол дека Вокер не може повеќе да се бори. Така битката заврши и беше прогласена за неуспешна. Никој не беше задоволен од овој резултат, а Дана Вајт повика да им се дозволи да продолжат да се борат.

По галата, Вајт рече дека дотичниот лекар е некомпетентен. Анкалаев во интервју за руските медиуми повика на реванш и рече дека Вокер ја загубил борбата.

„Мислев дека ќе стане и ќе ја продолжи борбата. Докторот доаѓа кај него и тој вели: „Јас сум во пустина“ или слично. Потоа, кога беше прекината борбата, тој почна да скока. Вокер ја загуби борбата.

Би сакал да го затворам овој случај и да продолжам понатаму. Нашиот тим започна преговори за реванш, но не знам дали овој кловн ќе се согласи. Таму како будала скокаше, јасно беше дека нема да го остават да се бори.

Како врзано куче што лае, но кога ќе го пуштиш, стои во место. И тој го стори истото. Тепачка на улица? Не, зошто да го плашам? Ако изрази какво било незадоволство, тогаш секако дека ќе го уништам на улица“, рече Анкалаев.

Овде мора да видиме реванш.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО