Ангел Јовчевски државен првак во борење на Австралија

Ангел Јовчевски вчера стана државен првак во борење на Австралија до 61 килограм.

Инаку Јовчевски до скоро настапуваше за Вардар 1961 под раководство на тренерот Игор Неделковски. Јовчевски многу млад ја почна кариерата во Вардар 1961, а замина во Австралија да студира, каде што со продолжи со борењето.

Како државен првак докажа дека имал одлична подоготовка во Вардар 1961.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО